Om kunstner Marit Benthe Norheim

Marit Benthe Norheim er en norskfødt dansk billedhugger som ble født 29. mai 1960 i Norge. Hun studerte Vestlandets Kunstakademi i Bergen årene 1980-84 hvor hun tilbragte ett av årene på reise i Europa, og da hovedsaklig befant seg i Italia. Etter dette tok hun Master of Arts i skulptur ved Royal Acadamy of Arts i London i perioden 84-87.

Marit Benthe Norheim

Marit Benthe Norheim

Som et resultat av dette ble London hennes base helt frem til 1995, men da brukte hun ett år i Skien for å lage utsmykningen ‘Damer i Blest’. Denne utsmykningen består av 5 kvinner i betong som er 6 meter høye og er en del av Union/Norske Skogs biologiske renseanlegg.

Kunstneren har hatt mange utstillinger både i Norge og utlandet og deriblant Ny Carlsbergfondet i Danmark. I Danmark er hun mest kjent for den 7 meter høye skulpturen i betong ‘Fruen fra havet’ som er plassert ytterst på moloen i Sæby. Det var dette verket som ledet til oppfølgeren i Skien, Rottejomfruen, som altså ble lansert i forbindelse med Ibsenåret 2006.

Hun har også et prosjekt som heter Campingkvinner som var en stor skulpturell installasjon på hjul som ble laget i forbindelse med at Stavanger var Europeisk Kulturhovedstad i 2008. Skulpturen rullet rundt i Rogaland i hele 2008, og den har også vært i både Island, Danmark og i Nord Norge.

Norheim både undervist og forelest ved forskjellige kunstakademier som blant andre Royal Academy of Arts (MA) og Central/St. Martin School of Art (BA), London.

Kunstneren er medlem av Norsk billedhoggerforening og Vrå-utstillingen i Danmark.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Marit_Benthe_Norheim